3 ознаки того, що кондиціонеру вашого автомобіля потрібен фреон ❄️

Якщо ви виявите, що кондиціонер вашого автомобіля слабкий або взагалі виходить з ладу, проблема може бути просто через низький рівень холодоагенту (фреону). Ми показуємо вам три сигнальні ознаки, які ви можете визначити за лічені хвилини і переконатися що вам потрібна заправка кондиціонерів львів!

Час читання: 6 хвилин

Як працює кондиціонер вашого автомобіля.

Ми всі знаємо, наскільки гарячою може бути в літку спека

Техаська спека дуже важка для систем кондиціонування повітря, і в літні місяці останнє, що вам хочеться, — це відправитися в довгу поїздку, щоб зрозуміти, що кондиціонер у вашому автомобілі не працює. Хімічна речовина (холодоагент), що використовується для охолодження повітря, називається фреоном. Без цього неможлива циркуляція холодного повітря по салону автомобіля.

Смажене яйце, приготовлене на капоті автомобіля Техас

Смажене яйце, приготовлене на капоті автомобіля в літку

Автомобільні системи кондиціонування повітря

Автомобільна система кондиціонування повітря

Вся справа в тиску

Системи кондиціонування повітря використовують високий і низький тиск. Перш ніж фреон перетворюється в рідину на стороні високого тиску, він починає виходити як газ на стороні низького тиску системи. Автомобіль охолоджується завдяки постійному циркуляції холодоагенту через сторони високого та низького тиску системи.

Згодом ці системи під тиском починають протікати!

Як і для будь-якої механічної системи, час є ворогом. Коли в системі кондиціонування повітря починають розвиватися витоки, холодоагент (фреон) та/або рівень тиску в системі починає падати. Ефективність системи кондиціонування вашого автомобіля, відповідно, буде слабшати, поки вона не вийде з ладу. Витоки не тільки впливають на систему кондиціонування автомобіля, але й зменшують витрату газу , змушуючи кондиціонер працювати інтенсивніше!

Автомобільна підзарядка фреоном

Автомобільна підзарядка фреоном

3 ознаки того, що кондиціонер вашого автомобіля потрібно зарядити

Автомобільний кондиціонер, що обдуває тепле повітря

Автомобільний кондиціонер, що обдуває тепле повітря

1. Ваш кондиціонер подає тепле повітря

Одним з найбільш очевидних симптомів низького рівня фреону є те, що ваш кондиціонер подає тепле повітря або повітря кімнатної температури. Як ми вже обговорювали, система кондиціонування повітря у вашому автомобілі працює за рахунок циркуляції цього холодоагенту під тиском. Коли кількість падає занадто низько, це в кінцевому підсумку впливає на продуктивність.

ЧИТАЮТ ТАКЖЕ  Тест-драйв Jaguar F-Pace: от Трансфагараша до Контиолахти

2. Послухайте, щоб муфта кондиціонера спрацювала

Коли ви увімкнете кондиціонер вашого автомобіля, якщо ви уважно прислухаєтеся, ви почуєте «клацання», що означає включення зчеплення. Якщо рівень фреону занадто низький, зчеплення не спрацює, а це означає, що холодоагенту недостатньо, щоб компресор надав тиск. Іншими словами, вашій системі кондиціонування немає з чим працювати!

Автомобільний кондиціонер із вмиканням зчеплення

Послухайте, чи спрацює зчеплення після увімкнення кондиціонера

Витік автомобільного кондиціонера

Помітні витоки холодоагенту

3. Видимі витоки холодоагенту

Іншим більш серйозним симптомом низького рівня фреону є видимий витік. Якщо ви помітите витік, ви дізнаєтеся, що це фреон, якщо він виглядає як «тонка» жирна речовина. Ці витоки часто з’являються під капотом навколо компресора, всередині салону або під вашим автомобілем. Якщо ви помітили протікання, зверніться до місцевої автосервісу і попросіть техніка, сертифікованого ASE, діагностувати проблему та подбати про проблеми з кондиціонером вашого автомобіля.

Що відбувається з підзарядкою автомобільного кондиціонера?

Сертифікований ASE технік перевірить тиск в системі за допомогою манометрів, а потім визначить можливі витоки. Якщо виявлено витік, технік усуне витік, перш ніж заповнювати його свіжим холодоагентом. Крім того, якщо компоненти кондиціонера вашого автомобіля були розібрані або змінені, щоб забезпечити довговічність вашого блоку кондиціонування повітря, технічні спеціалісти переконаються, що в системі немає атмосферного повітря та вологи, перш ніж заряджати її.